niedziela, 31 marca 2013

Jajka faszerowane z pieczarkami

Przepis zaczerpnięty  ze strony Smaki Życia.

Składniki:


7 jajek
pół cebuli
3 duże pieczarki
1/3 pęczka koperku
czubata łyżeczka musztardy sarepskiej
czubata łyżeczka gęstej śmietany
bułka tarta
olej do smażenia
25g masła
sól
pieprz

Przygotowanie:
6 jajek ugotować twardo. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na maśle. Ugotowanie i ostudzone jajka przeciąć wzdłuż, starając się aby skorupki jak najmniej popękały. Delikatnie wyjąć jajka ze skorupek. Skorupki zachować. Jajka pokroić w drobną kostkę, wymieszać z pieczarkami, cebulą, posiekanym koperkiem, musztardą, śmietaną solą i pieprzem. Do masy dodać surowe jajko, wymieszać dokładnie.
Gotowym farszem wypełnić skorupki, delikatnie dociskając.
Rozgrzać olej, każdą połówkę jajka dokładnie panierować w bułce, dociskając.
Ułożyć na patelni farszem w dół, smażyć do uzyskania złotego koloru, osuszyć na bibułce.
Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz