sobota, 13 kwietnia 2013

Karkowka z grilla

Mój mąż bardzo lubi ten rodzaj mięsa, dlatego tez przyrządzam ja na rożne sposoby. Dziś wybór padł na karkowke z grilla.

Składniki:

500 g karkowki
przyprawa do karkowki
oliwa

Przygotowanie:
Karkowke kroimy na plastry, wszystkie plastry smarujemy niewielka ilością oliwy. Posypujemy przyprawa do karkowki- dość obficie;) odstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Na rozgrzana patelnie zeliwna kładziemy steki i smazymy około 4 minut z każdej strony.
Smacznego :)

2 komentarze:

  1. mmmm ależ mi smaku narobiłaś. Na szczęście wiosna się zbliża więc sezon grillowy wkrótce się rozpocznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak przygotowana karkowka idealnie nadaje się na tradycyjnego grilla, ja wtedy dodaje jeszcze drobno pokrojona cebulę i całość zostawiam w lodówce przez cała noc. Przy smazeniu na patelni nie polecam cebuli, ponieważ będzie się przypalac.

    OdpowiedzUsuń