czwartek, 21 listopada 2013

Spaghetti aglio e olio

Lekkie, pyszne i szybkie spaghetti

Składniki:

300g makaronu
6 ząbków czosnku
1 papryczka chili
natka pietruszki
2-3 łyżki oliwy do smażenia
sól
pieprz świeżo mielony

Przygotowanie:

Zagotuj wodę, dodaj sól, następnie makaron. Makaron gotuj 3 minuty krócej niż podano na opakowaniu.
Papryczkę oczyść z nasion, pokrój w paski.Czosnek obierz i posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek, papryczkę i ugotowany odcedzony makaron. Dopraw solą i pieprzem. Smaż około 3 minuty, energicznie mieszając. Pod koniec dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
Przepis pochodzi z książki " Zmień swoje życie z Ewą Chodakowską".
Zamiast papryczki chili można dodać suszone płatki chili.
Smacznego :)

4 komentarze:

  1. prosto, szybko i smacznie! Wszystko, co ze spaghetti wygrywa u mnie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeden z najprostszych, ale i najsmaczniejszych makaronów :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie łatwe i szybkie danie a zawsze się sprawdza :))

    OdpowiedzUsuń