niedziela, 31 marca 2013

Jajka faszerowane z koperkiem

Jajka faszerowane z koperkiem, przepis mojej mamy. Szybkie i proste w przygotowaniu a przy tym bardzo smaczne. W moim domu rodzinnym nie było Wielkanocy bez tych wlaśnie jajek.

Składniki:


10 jajek
1/3 pęczka koperku
ok 3 łyżek majonezu
sól
pieprz

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Obrane jajka przekroić na połówki, delikatnie wyjąć żółtka. Wszystkie żółtka rozgnieść widelcem bardzo drobno, dodać posiekany drobno koperek, majonez, sól, pieprz. Farsz powinien być pikantny. Tak przygotowany farsz nakładać na białka jajek.
Przyozdobić rzeżuchą, można oprószyć papryką w proszku.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz