Składniki:
2 piersi z kurczaka
ogórki konserwowe 5-6 sztuk
1 cebula
puszka kukurydzy
kapusta pekińska
przyprawa Gyros
majonez
keczup
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na niewielkiej ilosci oleju. Pod koniec smażenia posypać przyprawą gyros ( ilość według uznania). Przestudzić.
Na dnie naczynia układamy przestudzone piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę cebulę i ogórki. Na tą warstwę kładziemy majonez a na mojonez keczup. Następnie dodajemy kukrydzę i pokrojoną w drobne paski kapustę pekińską.
*Kapustę pekińską można delikatne oprószyć wegetą lub solą w celu zmiękczenia kapusty.
bardzo lubię tę sałatkę:)
OdpowiedzUsuńyhm, ta sałatka jest pycha:) Zawsze ją robię, pakuje do tortilli i mam obiad;D
OdpowiedzUsuń