piątek, 10 maja 2013

Pstrąg w skorupce z soli morskiej

Pstrąg to moja ulubiona ryba...zaraz po lososiu ;) dzisiaj przyrzadzilam go w skorupce z soli morskiej....I co tu duzo mowic jest pyyycha!

Skladniki:


2 pstragi
2 zabki czosnku
tymianek
4 jajka
maka
sol morska
cytryna
maslo

Przygotowanie:

Do srodka pstraga wkladamy odrobine masla, rozgnieciony zabek czosnku, posypujemy tymiankiem.
Jajka roztrzepujemy, dodajemy make- tyle aby ciasto mialo dosc gestá konsystencje.
Przyprawione ryby obtaczamy w mace a nastepnie dokladnie w ciescie.
Na talerzu wysypujemy sol morká, w której obtaczamy pstraga w ciescie, tak aby z soli powstala panierka.
Tak przygotowaná rybe pieczemy ok 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Pod koniec pieczenia wlaczamy opcje grill, dzieki czemu skorka sie ladnie zrumieni.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz