piątek, 12 lipca 2013

Grillowane, faszerowane papryki

Świetna propozycja na grilla- faszerowane papryki. Kompozycja farszu powstała z tego co miałam w lodówce- zasmakowało, więc dzielę się z Wami przepisem i życzę smacznego :)

Składniki:


4 papryki - dowolne kolory :)
kostka sera Arla apetina
1 pomidor
1 cebula
świeże liscie bazyli, ilość wg uznania
pieprz

Przygotowanie:


Papryki umyć, osuszyć. Odkroić górną część i zachować ją. Z papryk usunąć gniazda nasienne.
Ser, pomidor i cebulę pokroić w kostkę.Bazylię drobno posiekać.Wymieszać, doprawić pieprzem i nałożyć do środka papryk. Każdą paprykę przykryć odciętą wcześniej górną częścią. Delikatnie zawinąć papryki w folię aluminiową i piec na grillu.

Nie dodaję soli ponieważ sam ser jest dość słony i wg mnie to wystarcza. Jeśli ktoś lubi bardziej słone smaki można doprawić i solą i pieprzem.

Smacznego!!!



2 komentarze:

  1. właśnie o podobny daniu ostatnio myślałam! Musze się w końcu zebrać, bo u ciebie wygląda to super :) ale chyba wybiorę na 1szy rzut nadziewanego pomidora;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam paprykę, muszę koniecznie wypróbować ten przepis :)

    Pozdrawiam serdecznie !

    OdpowiedzUsuń