Składniki:
makaron spaghetti ok 300g
1 łyżka masła
200g sera Danish Blue ( jesli chcesz aby sos był łagodniejszy w smaku użyj np Gorgonzoli)
3-4 trójkątne serki topione
żółty ser starty ( ja dodałam 4 garście)
śmietanka 500ml
sól
świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Do rondla wlej śmietankę. Ser Danish Blue pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do śmietany, serki topione również dodaj do śmietany. Podgrzewaj sos na małym ogniu, cały czas mieszając aż sery się nie rozpuszczą. Dodaj ser żółty, gdy się rozpuści dopraw do smaku solą i pieprzem.Sos doprowadź do wrzenia.
Gotowy sos podawaj z wcześniej ugotowanym makaronem. Smacznego.
Mocno serowe sosy to najlepsze, moim skromnym zdaniem :) Na pewno stałabym się fanką tego dania.
OdpowiedzUsuńUwielbiam tai, zjadłabym z checią;)
OdpowiedzUsuń