piątek, 18 października 2013

Sałaka z tuńczykiem i makaronem

Lekka sałatka na każdą okazję


Składniki:

2 puszki tuńczyka w sosie własnym
200g makaronu np. kokardki małe Lubella
3 jajka
4 ogórki konserwowe
1 mała cebula
puszka kukrydzy konserwowej
majonez
sól
swieżo mielony pieprz

Przygotowanie:

Makron gotujemy w osolonej wodzie, jajka gotujemy na twardo. Do ugotowanego i ostudzonego makaronu dodajemy pokrojone w drobną kostkę jajka, pokrojone ogórki, cebulę i kukrydzę.
Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Jeśli lubisz ryż, zamiast makaronu możesz go dodać do sałatki :)
Życzę smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz