czwartek, 21 listopada 2013

Pasta jajeczna z awokado

Składniki:

4 jajka
1 dojrzałe awokado
1/2 ząbka czosnku
odrobina soku z cytryny (wedle uznania)
sól
pieprz
1 łyżeczka oliwy z oliwek
majonez ( ilość wedle uznania)
rzeżucha do dekoracji

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo.Ugotowane jajka obrać ze skorupek, pokroić w drobna kosteczkę. Przełożyc do miseczki.
Awokado umyć, przekroić wzdłuż i delikatnie "przekręcić" w celu usunięcia pestki. Miąższ wyłożyć łyżką i pokroić w drobną kostkę. Następnie pokrojony miąższ skropić sokiem z cytryny i wymieszać ze startym na drobnych oczkach czosnkiem.
Awokado mieszamy z jajkami, dodajemy majonez, oliwę i rzeżuchę. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem :)
Smacznego

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię pastę jajeczną, jednak z awokado jeszcze nie próbowałam-ciekawy pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam awokado w śniadaniowych wariacjach - świetnie pasuje do jajek :)

    OdpowiedzUsuń