Składniki:
4 jajka1 dojrzałe awokado
1/2 ząbka czosnku
odrobina soku z cytryny (wedle uznania)
sól
pieprz
1 łyżeczka oliwy z oliwek
majonez ( ilość wedle uznania)
rzeżucha do dekoracji
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo.Ugotowane jajka obrać ze skorupek, pokroić w drobna kosteczkę. Przełożyc do miseczki.
Awokado umyć, przekroić wzdłuż i delikatnie "przekręcić" w celu usunięcia pestki. Miąższ wyłożyć łyżką i pokroić w drobną kostkę. Następnie pokrojony miąższ skropić sokiem z cytryny i wymieszać ze startym na drobnych oczkach czosnkiem.
Awokado mieszamy z jajkami, dodajemy majonez, oliwę i rzeżuchę. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem :)
Smacznego
Bardzo lubię pastę jajeczną, jednak z awokado jeszcze nie próbowałam-ciekawy pomysł.
OdpowiedzUsuńUwielbiam awokado w śniadaniowych wariacjach - świetnie pasuje do jajek :)
OdpowiedzUsuń