czwartek, 7 listopada 2013

Ryba w sosie beszamelowym z brokułami

Propozycja na obiad- ryba pieczona z sosem beszamelowym i brokułami, podana z ziemniakami puree lub domowymi frytkami. Polecam.

Składniki:

400g filetów z ryby ( bez ości i skóry)
1 brokuł
sos beszamelowy przepis tutaj
sól
pieprz

Przygotowanie:

Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym. Oprusz solą i pieprzem.
Brokuł umyj, podziel na różyczki. Zagotuj osoloną wodę w rondelku, włóż do niej brokuł, gotuj ok 5 minut. Po tym czasie, brokuł przełóż do durszlaka i przelej zimną wodą.
Przygotuj sos beszamelowy.
Na rybę wyłóż brokuł, całość zalej sosem beszamelowym.
Zapiekaj w piekarniku ok 45 minut w 180 stopniach.
Podawaj z zemniakami z wody, puree ziemniaczanym lub domowymi frytkami.
Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Pycha!!!!, a do tego proste i szybkie w przyrządzeniu. Rodzina najedzona i szczęliwa

    OdpowiedzUsuń