wtorek, 26 marca 2013

Zapiekanka warzywna

Idealnie nadaje się do kurczaka w sosie pieczarkowo-śmietanowym.

Składniki:


4 ugotowane, obrane, pokrojone w plastry ziemniaki
2 cebule
3 ząbki czosnku
1 cukinia
1 czerwona papryka
1 opakowanie przyprawy do ziemniaków
olej do smażenia
6 roztrzepanych jajek
100 ml śmietanki
100 g parmezanu

Przygotowanie:

Jajka połączyć ze śmietaną i serem, cebulę pokroić w piórka, czosnek i cukinię w plastry, paprykę w cząstki. Wszystkie warzywa oprószyć przyprawą do ziemniaków. Podsmażyć na złoty kolor.
Podsmażone warzywa ułożyć na przemian ze śmietaną i serem w naczyniu żaroodpornym.
Zapiekać w temp. 160 stopni przez 45 minut.
Smacznego :)










2 komentarze:

  1. Lubię zapiekanki warzywne, to się zawsze sprawdza na obiad.

    OdpowiedzUsuń
  2. o ja.. uwielbiam takie połączenia, cudo;D

    OdpowiedzUsuń