poniedziałek, 18 marca 2013

Karkówka zapiekana

Składniki:


  • 600g karkówki
  • 1 duża cebula
  • 5 łyżek pikantnego ketchupu
  • 5 łyżek śmietany
  • granulowany czosnek
  • kilka kropli Maggi
  • sól
  • pieprz
  • masło do wysmarowania formy
Karkówkę opłukać, delikatnie rozbić , przyprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę.

Ketchup wymieszać ze śmietaną, czosnkiem, Maggi, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, na dnie ułożyć karkówkę, następnie sos i cebulę.
Czynność tą powtarzać aż do wyczerpania składników.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200°C przez 90 minut.
Następnie odkryć naczynie i zapiekać jeszcze przez około 30 minut.
Podawać z ziemniakami puree i surówką.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz