środa, 15 stycznia 2014

Piersi z kurczaka z żółtym serem, czosnkiem zawijane w boczek

To danie świetnie sprawdza na przyjęcia. Mozna przygotować wcześniej, a około 25 minut przed podaniem upiec w piekarniku :)

Składniki:


4 piersi z kurczaka
4 duże lub 8 mniejszych plastrów boczku
ok 15 dag sera żółtego
czosnek granulowany
2 ząbki czosnku
sól
pieprz

Przygotowanie:
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Każdą z piersi doprawić sola i pieprzem. Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, doprawic nim piersi. Do smaku doprawić również odrobiną czosnku granulowanego. Ser żółty pokroić w słupki. Każdy słupek sera umieścić na początku piersi z kurczaka i zawinąć w rulon jak roladę. Następnie każdą roladkę owinąć plastrami boczku.
Umieścić na blaszce, zapiekać w temperaturze ok 180 stopni przez około 20-25 minut. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz