niedziela, 7 kwietnia 2013

Leczo

 

Skladniki:

1 papryka żółta
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
2 cukinie ( średniej wielkości)
5 kawałków kiełbasy ( ja używam śląskiej)
1 duża cebula
pomidory w puszce
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
papryka w proszku
sól
pieprz
olej do smazenia

Przygotowanie:

Kiełbasę kroimy w talarki, wrzucamy na rozgrzany olej. Podsmazamy, dodajemy pokrojone w paski papryki. Następnie dodajemy pokrojona w piórka cebulę. Dusimy na wolnym ogniu ok 5 minut, następnie  dodajemy cukinie pokrojona w talarki. Smazymy tak długo aż cukinie będzie miękka jednak nie rozgotowana. Dodajemy pomidory pokrojone na mniejsze kawałki i  koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku papryka w proszku, solą i pieprzem. Doprowadzamy do wrzenia.  Podajemy z bagietka :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz