poniedziałek, 22 lipca 2013

Placki z płatkami owsianymi i bananem

Coś w sam raz na drugie śniadanie. Pyszne i sycące a do tego bardzo zdrowe.
Polecam :)

Składniki:


1 szklanka płatków owsianych
łyżeczka siemienia lnianego
1 szklanka mąki razowej
5 łyżek cukru
łyżka cukru waniliowego
1 jajko
1/2 szklanki wody
1 banan
olej do smażenia

Przygotowanie:

Płatki i siemie lniane zalewamy wrzącą wodą, wody tyle aby przykryć płatki. Odstawiamy na około 20 minut.
Banana obieramy i rozgniatamy widelcem.
Do namoczonych płatków dodajemy resztę składników oraz rozgniecionego banana. Wszystko dokładnie mieszamy.
Rozgrzewamy patelnię, spryskujemy olejem i nakładamy łyżką placki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
U mnie w domu dzieciaki zajadają je z golden syrup. Można podawać również z syropem klonowym.
Smacznego :)

1 komentarz: