czwartek, 23 stycznia 2014

Spaghetti z pomidorami, papryką i mięsem mielonym

Na wzór spaghetti bolognese, ale z większą ilością dodatków

Składniki:


500g mięsa mielonego
papryka czarwona
papryka zielona
mała cebula
czosnek garnulowany
2 puszki pomidorów krojonych
sól
pieprz
bazylia
odrobina chili pieprz cayenne
oliwa do smażenia
starty parmezan
makaron spaghetti

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia posypujemy czosnkiem granulowanym.
Papryki myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, cebulę kroimy w drobną kostkę.
Do usmażonego mięsa dodajemy papryki, cebulę, doprawiamy bazylią, chili pieprzem cayenne, solą i pieprzem. Na koniec dodajemy pomidory z puszki.
Całość doprowadzamy do wrzenia.
Podajemy z makaronem, posypane startym parmezanem
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz