sobota, 6 września 2014

Chlebek bananowy

Ach przepyszny.... chlebek bananowy, słodki, wilgotny, rozpływający się w ustach a do tego bardzo szybki w przygotowaniu :) Zapraszam

Składniki:


4 banany
1/3 szklanki rozpuszczonego masła
1 jajko
1/2 szklanki brązowego cukru
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
odrobina masła do wysmarowania formy

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni C.
Obrane banany rozgniatamy widelcem, dodajemy jajko, masło i cukier, całość energicznie mieszamy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i solą, Całość mieszamy do połączenia składników. 
Formę keksówkę smarujemy masłem, wylewamy masę bananową. 
Pieczemy przez około godzinę
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz